Bitcoin-pris på $ 16K og utover? Her er bjørn og oksesaker

Bitcoin

Bitcoin-pris på $ 16K og utover? Her er bjørn og oksesaker

Etter å ha passert $ 16 000, er de fleste analytikere optimistiske med hensyn til Bitcoins kortsiktige utsikter, men noen er bekymret for en potensiell korreksjon.

Prisen på Bitcoin (BTC) overgikk relativt enkelt $ 16 000 den 13. november og har holdt seg elastisk over den. Analytikere er delte om kortsiktige utsikter til BTC fordi fremdriften fortsatt er sterk, men det er bekymring for et overopphetet rally. Men det er mange positive utviklingstrekk som kan fortsette å opprettholde oppgangstrenden til BTC.

Generelt har kryptovalutamarkedet sett en økning i handelsaktivitet på tvers av alle typer børser. Spot, derivater og institusjonelle markeder har alle sett en merkbar økning i etterspørselen fra investorer. Når han snakket med Cointelegraph, sa Denis Vinokourov, forskningssjef for kryptobørs og megler Bequant, at den samlede økningen i handelsvolum er positiv:

“Ser vi på det omsatte volumet på detaljhandelfokuserte kryptosteder viser det at det har vært en betydelig økning i interessen blant disse markedsaktørene. Samtidig har volumene og den åpne interessen (OI) på de mer regulerte stedene og, spesielt CME, også hatt en jevn opptur. ”

Den betydelige økningen i handelsvolumet til kryptovalutamarkedet har vært en viktig katalysator for Bitcoin gjennom det siste rallyet. Markedsanalyseplattformer på kjeden, for eksempel CryptoQuant, har rapportert om store forekomster av hvaler. Dette betyr at investorer med høy nettoverdi i økende grad har solgt BTC den siste uken ettersom prisen oversteg $ 16.000. Likevel klarte den dominerende kryptovalutaen å opprettholde sin fart og stige til så høyt som $ 16.480 den 13. november.

En stor økning i handelsvolum og jevn tilstrømning av stablecoins til børser betyr vanligvis at etterspørselen etter Bitcoin øker. Som sådan er det en sterk mulighet for at den viktigste drivkraften for BTC-rallyet over $ 16 000 var den høye handelsaktiviteten og den nylig voksende appetitten for BTC fra innstrømning av stablecoin. Etter utbruddet over $ 16 000, er analytikere generelt bullish, spesielt mot den langsiktige trenden med BTC. Noen er imidlertid forsiktige med hensyn til de umiddelbare effektene.

Bull-scenariet for Bitcoin på kort sikt

Prisen på Bitcoin har bare vært over $ 16 300 i 12 dager gjennom hele historien. Ser på on-chain data, analytikere hos IntoTheBlock bemerket at det er liten motstand mellom $ 16,300 og $ 18,750. Hvis BTC stiger mot $ 18,750 på kort sikt, vil det gi et mindre gap til en ny heltidshøyde over $ 20.000.

På kort sikt, basert på markedsordrer og on-chain-nivå, sa analytikerne at $ 15 170-området sannsynligvis vil dukke opp som det nye støtteområdet. Firmaet fant ut at 860 000 adresser kjøpte 465 000 BTC nær det nivået, noe som ville markere det som kritisk støtte. Dette betyr at hvis BTC forblir komfortabelt over $ 15 170, vil det styrke grunnlaget for neste bull run. Men hvis den faller under den, er det en mulighet for en dyp tilbaketrekning.

Mens kjede og tekniske faktorer favoriserer et overforlenget Bitcoin Future-rally, har handelsmenn også uttrykt bekymring. Over 16 000 dollar er veien mot en ny rekordhøy grad grei. Som sådan forventer handelsmenn at selgere vil prøve å undertrykke prisen på rundt $ 16.000, noe som får en konsolideringsfase til å dukke opp.

Men tekniske analytikere uttaler at drivkraften til Bitcoin rett og slett kan være for sterk til å se en skarp tilbaketrekning. Kevin Svenson, kartlegger i Cryptowatch, sa at kjøpere med FOMO – frykten for å gå glipp av – kan ha overtatt markedet. Oppmuntringen til BTC styrker seg, spesielt da den fortsetter å se en trappemøte.

Svenson bemerket at BTC kunne se en avvisning i fremtiden. Analisten sa likevel at BTC kan nå $ 17 000 til $ 18 000 før en tilbakeslag oppstår: “#Bitcoin flyter bare oppover. FOMO-kjøpere har overtatt markedet … husk. Vi kan komme inn i et område med ‚over-overflod‘ … forventer en avvisning ned for å knuse FOMO-kjøpere. “

Andre handelsmenn har på samme måte sagt at dipen Bitcoin så den 12. november til under $ 15 500, kan ha vært „dip“. Etter å ha nådd $ 15 965, falt BTC plutselig med nesten 4% til $ 15 440. Etter tilbaketrekningen løp BTC et løp tilbake til $ 16.000 og fortsatte deretter med å bryte ut rent av det fryktede motstandsnivået. Basert på denne prishandlingen sa en pseudonym handelsmann kjent som „Loma“ at det er sannsynlig at det er en stor tilbaketrekning på kort sikt. Handleren bemerket: “Gjett at det var dukkert. Jeg tror ikke det er fornuftig å teste $ 15 800 område igjen. “

Den nærmeste bjørnesaken

Det kortsiktige bearish scenariet for Bitcoin dreier seg fortsatt om et positivt markedssentiment. Analytikere forventer fortsatt at BTC vil samle seg mot slutten av året, men på kort sikt forventer de en tilbaketrekning fordi historisk har BTC sett korreksjoner gjennom langvarige oksesykluser. I 2017, som et eksempel, da BTC samlet mot $ 20.000, så det jevnlig avslag på 20% til 30%.

Michaël van de Poppe, en heltidshandler ved Amsterdam Stock Exchange, sa at Bitcoin er i „vantro-fasen.“ Kortselgere og skeptikere satser i økende grad mot BTC når det når rekordhøye. Likevel pekte Poppe på sannsynligheten for 20% –30% korreksjoner under oppadgående trender. Hvis disse ulempene oppstår, kan de gi store muligheter, forklarte han:

“Jeg er enig i påstanden om at vi er i vantroen. Det er også vanskelig å si noe annet når $ BTC bare er 20% unna en ny rekordhøy. Uansett det, en korreksjon på 20-30% den enorme muligheten til å kjøpe relativt ‚billige‘ $ BTC. Ta det.“
Josh Olszewicz, en teknisk teknisk analytiker, refererte til Ichimoku Cloud-indikatoren for å påpeke at BTC er godt over skyen. Dette indikerer at BTC sannsynligvis er overkjøpt og har samlet seg langt utover støttenivået på høyere tidsrammer. Analytikeren sa at $ 13.200-nivået vil forbli et interesseområde for kjøpere.

Avvikling av korte kontrakter skjer ikke?

En variabel for Bitcoins prisutvikling i overskuelig framtid er den uvanlig lave mengden avvikling med kort kontrakt. Da for eksempel BTC overgikk $ 16 000 den 13. november, ble det kun registrert korte likvidasjoner rundt 13 millioner dollar på Bitfinex og BitMEX. Binance Futures og andre børser så også relativt lave korte avviklinger sammenlignet med tidligere sykluser.

Vinokourov mener at de mangelfulle korte avviklingene kan bety at Bitcoin-markedet er i en sunnere posisjon. Det betyr at korte klemmer ikke er den viktigste katalysatoren for BTC-rallyet. Snarere kan ekte spotmarkedsetterspørsel og institusjonell appetitt føre til at prisen på Bitcoin øker. Når markedet er mindre avhengig av futuresmarkedet, som støtter høy innflytelse, er BTC mindre sårbar for volatilitetsspisser til nedsiden, som Vinokourov bemerket:

“Merkelig nok har korte avviklinger ikke vært til stede, og det er en god grunn til det – den totale OI kan være rekordhøy, men økningen høyere er faktisk drevet av stabile valuta marginerte futures, i motsetning til marginal Bitcoin. På grunn av den nevnte stablecoin-eksponeringen er det ingen eksponering for Bitcoin, og som et resultat er markedet i en mye sunnere tilstand enn det ville ha vært om bevegelsen til stablecoin margin-produkter ikke skjedde. ”

Kombinasjonen av Bitcoins avtagende avhengighet av derivatmarkedet, det klare bruddet på motstandsnivået på $ 16 000 og ulike datapunkter på kjeden som bekrefter $ 15 170 som et viktig støttenivå for BTC øker sannsynligheten for et bredere rally. På grunn av BTCs historiske tendenser til å se store tilbaketrekninger selv midt i parabolske samlinger, forbereder handelsmenn seg på potensielle skarpe dråper for å kjøpe dipen. Uansett er det langsiktige utsiktene til BTC fortsatt positivt, spesielt på vei mot slutten av året.

Back To Top